dinsdag 4 oktober 2011

LAAT DE HERFST MAAR KOMEN

Dinsdag 4 oktober 2011

Het geklaag over de slechte zomer was niet van de lucht, maar ook het gejuich over de prachtige nazomer. We hebben er volop van meegenoten en misschien, als het hier atijd zo'n mooi weer zou zijn, zouden we wel eens een nieuwe afweging kunnen maken tussen Uganda en Nederland. Maar nu vandaag de herfstbladeren vallen en het miezert...... zijn we weer blij dat we morgen terugvliegen. De zon tegemoet! Hoewel? In Kampala schijnt het ook te miezeren.
We hebben goede en drukke weken achter de rug. Een fantastisch weekend in Zaandijk waar 150 mensen kwamen kijken naar onze Ugandese kunst en 6 kunstwerken verkocht zijn. We hebben voor het eerst de Zaanse Schans bezocht en dan zie je toch dat Nederland ook mooi is en dan kribelt het Hollands gevoel over je hele lijf. We hebben een zonnige vakantie op Cyprus doorgebracht met veel luieren op het strand, lekker eten en weer nieuwe dingen gezien en dat zomergevoel ging hier gewoon door.
We hebben veel geregeld voor onze terugkeer en we hopen dat we we dingen daar aantreffen zoals we ze verwachten. Er kan natuurlijk in de afgelopen weken van alles gebeurd zijn en dat maakt het ook wel weer spannend.
We hebben een goede KisoBOKa-avond achter de rug. Het wordt toch meer een ontmoetingsgebeuren tussen bezoekers die recent in Jinja waren en nieuwe bezoekers, dan dat het een bijeenkomst van de achterban is, maar ook dat is waardevol. De eerste bezoekers staan al over 2 weken op de stoep en we hopen dat we dan ook een beetje weten hoe de zaken zich dan met name in Mpumedde gaan ontwikkelen. Zijn alle jongens er nog? Is het gebouw klaar? Zijn er nieuwe kandidaten?
Over enkele dagen zullen we het weten. Maar eerst maar eens rustig thuis komen. Vandaag - op dierendag - voor Castor en Polla stevige kluiven gekocht en we verheugen ons al op hun geblaf en gekerm als we donderdag morgen weer in Bukaya zijn. Vandaar zullen we jullie wel weer snel informeren over de actuele situatie.
We wensen jullie een mooie herfst toe en bedankt voor alle zorg en lekkere dingen waar we weer van konden genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten