woensdag 26 oktober 2011

WE ZIJN WEER THUIS

Woensdag 26 oktober 2011
Met de bezoekers uit Boxmeer heerlijk bij Alba gelunched en daarna hebben zij de ‘Citytour’ gedaan. Waren erg onder de indruk en zeker de volgende dag, toen ze met Paul naar Kimasa en Mpumedde zijn geweest.
Ondertussen zat ik in Entebbe waar Jorien en Anne in het midden van de nacht aankwamen. ’s Morgens wilde de auto weer eens niet starten maar dat lukte uiteindelijk wel en toen maar meteen naar Jinja doorgereden, zonder de gebruikelijke winkelstop in Kampala.
De dagen daarna de nodige uitstapjes met Jorien en Anne om ze de stad te laten zien, wegwijs te maken in het Afrikaanse leven en het is altijd erg leuk hoe onze vanzelfsprekendheden voor hun weer een bron van verwondering en nieuwsgierigheid zijn. Ze maken leuk en vlot contact en zeker Robert en Bakali genieten daar van.
Dinsdag hebben we met hen onze negende ‘trouwdag’ gevierd bij de Chinees en het is goed dergelijke momenten in je leven te blijven markeren. We hebben natuurlijk weer de nodige afspraakjes afgewerkt maar vooral weer genoten van de tuin en alle mooie dingen om ons heen. Het is een voorrecht daarvan te kunnen genieten en de rust te nemen.
Zaterdag was Anne jarig en zijn we met Robert, Bakali en Bashid naar de Itanda en Bugugali Falls geweest. Vooral de tocht erheen is ltijd weer een ervaring: hoe mensen overal bewegen, bezig zijn – met niets – en het leven maar nemen zoals het is. De waterstromingen maken je altijd weer klein en het is leuk dat ook te zien als er weer een paar stoere rafters over de kop gaan. Oprecht leedvermaak!
Jorien en Anne hebben ’s avonds pannenkoeken gebakken en met een potje sjoelen was toen het feestje compleet.
Zondag naar de kerk. Bij Father Picavet en daar hadden we de vreemde ervaring dat als gastcelebrant father Alex was uitgenodigd. We zaten op de eerste rij dus op nog een 3 meter van de preekstoel en die stond me daar een vroom verhaal te houden over ‘missie’ en ‘liefde’! En het was deze father Alex die die advocaat op ons heeft afgestuurd en de eerste dreiging uitte ‘dat we maar beter uit het bisdom konden vertrekken’. Hij kon ook niet de moed opbrengen ons na de mis een hand te geven.
Maar buiten scheen de zon weer.
Jacob is inmiddels beter en dus wat meer tijd om de dingen te regelen die er ook bij horen. Dat is vooral  zorgen dat er weer overal geld komt, dat er weer overleg op gang komt en dat we weer deel uit maken van het dagelijkse leven. We zijn weer thuis.
Vandaag overleg gehad met het bestuur van de creche in Soweto, morgen vergadering met het KisoBOKa Art Centre en morgenmiddag op bezoek bij de Bisschop.

 Aan de Itanda Falls

Geen opmerkingen:

Een reactie posten