donderdag 28 juni 2012


RUST
De laatste blog ruim 2 weken geleden; dat was niet afgesproken. Maar hier is ook minder te melden dan in Uganda..hoewel?

Allereerst een geslaagde operatie. Vrijdag 15 juni om 07.15 melden in het Maasziekenhuis te Boxmeer om daar te horen te krijgen dat er door een storing in het computersysteem voorlopig geen operaties zouden plaatsvinden. Toch daarop voorbereid en ik weet niet wanneer ik ben binnengereden en hoelang het geduurd heeft. Was om 12 uur weer op de kamer en om 16.00 uur mocht ik al recht op zitten en om 17.00 al de eerste stapjes, inclusief de trap!
Voor de rest slaap je veel en zelfs de nacht ging snel voorbij en de volgende morgen de eerste oefeningen met de fysiotherapeute. Ging uitstekend en ook de orthopeed kwam me vertellen dat alles uitstekend was verlopen en ik die middag naar huis mocht!
Nog even genoten van het prima keuzemenu van het ziekenhuis en om 14.30 weer geland op Landal, waar een extra bed in de kamer was gezet, zodat ik kon rusten en oefenen. En daaruit bestonden de eerste dagen uit. Op zondag al een wandeling door het bos gemaakt en het leek allemaal heel voorspoedig te gaan. Geen pijn in het been, alleen in de rug en dan vooral van de wond (toch een snee van 10 cm).

Van liggen kwam minder terecht dan moest(?) maar volgens mij was rusten in een ligstoel in de zon beter dan naar het plafond staren. Die maandag kwam de pijn in het been weer terug en de dagen erna leek het alsof er niets gebeurd was. Dezelfde pijnlijke scheuten, dezelfde zeurende pijn rond de enkels. Dus maar weer aan de paracetamol.
Dinsdagavond een Kisoboka-bestuursvergadering en dat lange zitten, brak me de dag erna wel op. Maar het was een goede vergadering en goed met het bestuur de plannen af te stemmen en te kijken hoe onze dromen te realiseren zijn. Daar de dagen daarna wat werkjes voor verzet (persberichten, uitnodigingen, plannen) en er moest ook nog een colomn voor de Missionaire Agenda geschreven worden. Het zal wel allemaal niet volgens het gewenste schema zijn verlopen maar in grote lijn heb ik me wel gehouden aan het schema: liggen, oefenen, wandelen en zitten. Met als dagelijks hoogtepunt de zonnebank, waar je liggen, rusten en oefenen kunt combineren en nog bruin worden ook! Maar waar mogelijk de zonnebank vervangen door de bank van moeder Natuur en die heeft ons aardig bediend.

Vrijdag had Paul een scan in het ziekenhuis in Nijmegen, maar voor de uitslag moeten we nog even geduld hebben.
Een super goed weekend gehad met Irmine en Lisette die op het parkje ook een huisje gehuurd hadden en samen lekker gebarbecued en gegeten en gewandeld. Maar de pijn bleef en dat maakte me toch wat ongerust.

Maandag is Paul naar Den Haag geweest om zijn paspoort op te halen en dinsdag hadden we een controle afspraak bij de fysiotherapeut. Die kon me gerust stellen: dezelfde pijn hebben is een normaal verschijnsel. Zo’n zenuw is geen plastic vat dat terugspringt als de beknelling er af gehaald wordt (wat ik dacht) maar de deuk moet langzaam herstellen en de operatie kan o.a. door vocht de beknelling nog tijdelijk versterken. Dus geduld en de oefeninen zijn er vooral opgericht die zenuw weer wat op te rekken. Wandelen heeft hetzelfde effect. Maar het duurt wel een week of zes eer er sprake is van merkbaar herstel en we zijn er nu pas 10 dagen van de ingreep verwijderd.
Goed om te weten en dus maar trouw weer op schema leven en het gaat steeds beter en de pijn vermindert ook echt en we gaan er nog steeds van uit dat we volgende week donderdag (de 5de) het groene licht krijgen om 5 dagen later terug te keren naar Uganda. Die zelfde dag, krijgt ook Paul de uitslag van zijn scan, dus duimen die dag (kaarsje op steken mag ook!).

We vervelen ons niet. We lezen veel en kijken af en toe een filmpje. We zitten veel in de zon en hebben echt het gevoel dat we toch een beetje vakantie hebben.
Komend weekend gaan we naar Sauerland om wat te wandelen, lekker er even uit, zonder afspraken en in een andere omgeving. De dagen daarna staan echt bol van de afspraken (maar de meeste leuk!) maar omdat we echt niet iedereen kunnen zien, hebben we toch besloten een ontmoetingsmiddag te houden. Zaterdag de 7de van 16.00 – 18.00 uur in ’t Vertrek in Boxmeer en de meesten van jullie zullen de uitnodiging daarvoor wel ontvangen hebben. We kijken er naar uit!
En dat doen we toch ook wel naar het echte vertrek over ’n dag of 10. In de hoop dat we in Jinja alles weer aantreffen zoals het was. We hebben een paar keer contact gehad met onze jongens daar en volgens hen gaat alles goed. Zelfs de honden missen ons niet (!) maar daar geloven we natuurlijk niets van. Wij missen hen wel en met hen wandelen, zal wel de belangrijkste therapie worden de komende weken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten